Čelnici država zapadne hemisfere procjenjuju trebaju li pojačati pomoć Venezueli ili pooštriti sankcije kako bi na summitu sljedećeg tjedna u Bogoti izolirali predsjednika Nicolasa Madura, izjavio je novinarima visoki dužnosnik američke administracije.

Odgovor Limske skupine područnih država, koje će se sastati u ponedjeljak, ovisit će o tome hoće li venezuelska vojska odbaciti Madurovu zapovijed da blokira konvoje humanitarne pomoći planirane za ovaj vikend, rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Venezuela i SAD još raspravljaju oko diplomata

Venezuela i Sjedinjene Države još raspravljaju o statusu američkih diplomata u Caracasu prije istjeka roka koji je predsjednik Nicolas Maduro naredio za njihov odlazak sljedećeg tjedna, izjavio je u petak venezuelski ministar vanjskih poslova.

Na tiskovnoj konferenciji u Ujedinjenim narodima, ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza izjavio je da će se venezuelski dužnosnici sastati s posebnim američkim izaslanikom za Venezuelu Elliottom Abramsom kako bi razgovarali o tom pitanju.

Bolton otkazao put u Južnu Koreju

John Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkoga predsjednika Donalda Trumpa, otkazao je planove za putovanje u Južnu Koreju uoči samita sljedećeg tjedna u Hanoju, čiji je cilj rješavanje nuklearnog programa Sjeverne Koreje, izjavio je Boltonov glasnogovornik Garrett Marquis.

Bolton je odlučio ostati u Washingtonu kako bi se usredotočio na događaje u Venezueli, gdje se vojska suočava s ključnom odlukom o tome hoće li dopustiti konvoje humanitarne pomoći, rekao je Marquis.