Stranka demokratske akcije (SDA) je u priopćenju istaknula da je predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić u pismu upućenom Vijeću za implementaciju mira otkrio namjere, ciljeve i politiku.

''Sve dok ne povuče više od tisuću imenovanih dužnosnika svoje stranke s raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji'', naglašeno je.

Iz SDA navode da je očigledno da Radončić želi biti i vlast i opozicija te da na taj način pokušava steći političke poene.

''Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasovali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizlaze. U protivnom to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača'', kazali su.

Također su istaknuli da su Radončićevi medijski spinovi odavno prepoznati te da je njegovo potcjenjivanje inteligencije građana BiH do sada već mnogo puta viđeno kao npr. fiktivni razvod s vlastitom suprugom da bi se izrugao Zakonu o sukobu interesa, a domogao se ministarske fotelje, priopćeno je iz SDA.