Izaslanstva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) sastat će se danas u Sarajevu kako bi razgovarale o uspostavi vlasti na državnoj razini.

Kako saznaje Fena, razgovori će biti održani u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 15 sati, a domaćin sastanka je SNSD.

Izaslanstvo SDA predvodit će zamjenik predsjednika stranke Adil Osmanović, dok će u izaslanstvu biti i dvojica potpredsjednika: predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i Edin Ramić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas će u Mostaru razgovarati s liderom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem.

Inače, u utorak su zapljuštale optužbe pa su ''paljbu razmijenili'' Dodik s jedne strane te Šefik Džaferović i Bakir Izetbegović s druge strane. Tražio se krivac za blokiranje formiranja vlasti, a dodatno ulje na vatru dolile su Dodikove izjave da se u Mostaru popisuju vojno sposobni Bošnjaci te da namjenska industrija, kojom, kako kaže, upravlja SDA, pravo dodatne količine oružja i streljiva.

SDA je Dodika potom usporedila s Miloševićem.

Prava atmosfera pred pregovore, nema šta!

Bljesak.info