Schalke ove sezone niže loše rezultate i igra jednu od najslabijih sezona u svojoj povijesti. Nakon šest kola u Bundesligi ima samo dva boda.

Nakon remija 1:1 protiv Stuttgarta, momčad iz Gelsenkirchena je već 22 utakmice bez pobjede u nacionalnom prvenstvu – šest ove sezone te 16 u prošloj sezoni, prenosi Index.hr.

Daleko je od rekorda

Ipak, Schalke je još uvijek daleko od rekorda natjecanja koji drži Tasmania 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine.

Ona je, prema službenim podacima Bundeslige, u svojoj jedinoj sezoni 1965./1966. osvojila svega 10 bodova, uz gol-razliku od -93, spojivši čak 31 susret bez pobjede.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju ove godine protiv Borussije Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta.

Bizarna presica

U centru pažnje nakon utakmice sa Stuttgartom našao se trener Schalkea Manuel Baum koji je na neobičan način objasnio stanje u momčadi.

Ekipa je kao boca kečapa koju ste tek otvorili. Pokušavate istisnuti kečap, ali se ništa ne događa iako je boca puna, rekao je Baum pa dodao:

Onda je plan da udarate bocu na dnu kako bi kečap izašao i mi smo još u fazi tog udaranja. No jednom kada taj kečap izađe, bit će veoma zabavno, rekao je Baum nakon utakmice.