Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije u svom vlasništvu ima četiri najveća saudijska kluba te engleski Newcastle.

Talijanski list La Repubblica donosi vijest da je Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije zainteresiran za kupovinu Rome.

Navode da je već održano i nekoliko sastanaka s aktualnim vlasnicima Rome koje je predvodio predsjednik rimskog velikana Dan Friedkin.

Američki poduzetnik nema ništa protiv prodaje, nije u Italiji tajna da se on umorio od vođenja Rome i da bi ju rado prodao.

Iza svega stoji spomenuti Javni investicijski fond koji se nalazi pod kontrolom države, odnosno prijestonasljednika Mohammeda bin Salmana koji u nogometu vidi priliku za promociju Saudijske Arabije i otvaranje svijetu.

Roma šesti klub u vlasništvu PIF-a?

U vlasništvu PIF-a nalazi se engleski Newcastle te četiri najveća saudijska kluba: Al-Ittihad, Al-Hilal, Al-Nassr i Al-Ahli.

Iznos koji su Saudijci ponudili Amerikancima za prodaju Rome je 900 milijuna eura. Smatraju da je to dovoljna količina novca koja bi mogla udobrovoljiti čelnike Friedkin Grupe koja u svom vlasništvu ima 95,97 posto dionica rimskog kluba.

Dodajmo kako je Roma trenutno na petom mjestu u Serie A, daleko od ikakve borbe za Scudetto. Nedavno je na klupu stigao legendarni Daniele De Rossi koji će do kraja sezone pokušati ostvariti plasman u Ligu prvaka.