Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler rekao je danas u Banja Luci u vezi s pitanjem o potrebi zatvaranja OHR-a kako je takvo međunarodno prisustvo nekompatibilno s članstvom BiH u Uniji, te da na tom planu svakako treba težiti postupno smanjivanju tog prisustva.  

Sattler je izjavio kako su posljednje najave zainteresiranosti Njemačke u vezi sa situacijom u BiH pozitivne jer pokazuju snažno angažiranje te zemlje kao jedne od glavnih članica EU. On je istaknuo kako je zadnjih godina vidna podrška u BiH na planu eurointegracija, te da to u najvećem postotku podržavaju i građani. 

"To je pokazatelj da je EU najrealniji partner BiH, o čemu govori i dosadašnja podrška Europe na saniranju posljedica virusa korona", rekao je Sattler uoči sjednice Parlamentarnog foruma za europske integracije BiH, koja se održava u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Šef Izaslanstva EU naveo je kako je prošla godina pokazala da su mogući iskoraci BiH na planu eurointegracija iako je, kako je dodao, moglo i bolje.