U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu u ponedjeljak bi trebao biti održan sastanak u vezi afere "Respiratori", odnosno sporne nabave  100 medicinskih ventilatora preko firme "F.H. Srebrena malina" za potrebe zdravstvenih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 iz više izvora.

Sastanku bi, kako je ranije dogovoreno, trebale prisustvovati odgovorne osobe iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Županijskog tužiteljstva SŽ, te nadležni iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Neslužbeno se doznaje da je sastanak iniciran iz Tužiteljstva BiH radi eventualnog uključivanja ove institucije u predistražne radnje.

"Usljed cjelokupne situacije od važnosti za javno zdravlje Tužiteljstvo BiH u ovom slučaju može imati proširenu nadležnost. Nakon sastanka bit će poznato više detalja o tome na koji način će se Tužiteljstvo BiH eventualno uključiti", rekao je za N1 izvor blizak istrazi.

Podsjećamo da su se priopćenjem za javnost jučer oglasili iz Agencije za javne nabave BiH.

"U namjeri preventivnog djelovanja na sprečavanju mogućeg kršenja Zakona o javnim nabavama, a s obzirom da se prema mišljenju javnosti radi o jednoj od trenutno najvažnijih nabavki, Agencija za javne nabave BiH je pokrenula još jedan monitoring (praćenje postupaka javne nabavke) povezan sa nabavom respiratora", priopćili su iz ove Agencije.