U Sarajevu je danas došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđena jedna maloljetna osoba, dok je vozač automobila pobjegao sa mjesta događaja.

Kako saznaje Klix.ba, nesreća se desila oko 17 sati na raskrižju Tepebašine i Kranjčevićeve ulice nedaleko od Opće bolnice "Abdulah Nakaš".

Prema riječima oca povrijeđene djevojčice (2008. godište), vozač automobila je nakon udara otišao sa mjesta događaja, a očevidci su ubrzo pozvali policiju. Djevojčica se nalazi u Općoj bolnici gdje joj se utvrđuje razina povrede.

Iz Operativnog centra MUP-a Županije Sarajevske je potvrđeno da je došlo do saobraćajne nezgode i da se radi na potrazi za vozačem.

Ipak je pod nadzorom policije.

"Vozilo i vozač za koji postoje osnove sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu nalaze se pod nazdorom Policijske stanice Centar. Mi sada moramo saslušati obje strane, a čekamo i povratnu informaciju iz Opće bolnice kako bi vidjeli što se zapravo desilo", rečeno je za Klix.ba iz Oeprativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o vozaču taksi vozila.

Portalu Klix.ba javili su se očevidci koji tvrde da je vozač zapravo sa mjesta nezgode otišao da se prijavi u policiju. Iz MUP-a nam to nisu mogli potvrditi.