Rastućem broju pametnih uređaja koje koristimo i(li) nosimo, treba dodati još jedan – pametni prsten.

Iako takvi uređaji već postoje, oni nisu toliko rasprostranjeni i popularni, no ako ih predstavi jedna od najvećih kompanija potrošačke elektronike nije teško zaključiti kako bi se interes za novom kategorijom potrošačke elektronike mogao prilično povećati.

Patent za takav uređaj već su prijavile kompanije poput Applea i Samsunga i to još sredinom prošlog desetljeća, a južnokorejska kompanija dva puta je nadopunjavala taj patent.

Skoro desetljeće od prvog patenta, čini se kako bi Samsung mogao predstaviti i konkretan uređaj. Takve informacije barem dolaze od pouzdanog internetskog izvora, osobe koja je na društvenim mrežama poznata kao Ice Universe i do sada se dokazala kao odličan poznavatelj situacije u mobilnoj industriji.

Prema tim informacijama, predstavljanje Galaxy Ringa ili kako će se već uređaj zvati, možemo očekivati na istom eventu na kojem će Samsung predstaviti i novu generaciju svojih telefona iz serije Galaxy S početkom sljedeće godine.

O opcijama samog prstena nema previše informacija, no za očekivati je kako će ovaj uređaj biti fokusiran prvenstveno na zdravlje te će imati opcije poput praćenja otkucaja srca, zasićenosti krvi kisikom, nadzor kvalitete spavanja pa možda čak i praćenja krvnog tlaka, iako tu opciju ipak ne treba očekivati na početku.

Kako je riječ o uređaju koji se ne može poput remena sata stezati ili otpuštati kako bi idealno stajao na zapešću, Samsung će se vjerojatno odlučiti na sličnu taktiku kao i Oura te prvo kupcima poštom poslati poseban paket za mjerenje veličine, tj. debljine prsta i tek će nakon toga moći napraviti prsten koji će pristajati kupcima.

S obzirom na to da bi pametni prsten mogao imati slične opcije kao i nosive narukvice i pametni satovi, on će biti prvenstveno namijenjen osobama koje žele pratiti zdravstvene parametre, a ne žele stalno nositi sat/narukvicu na ruci, a tko zna, možda mnogi upravo zbog prstena odustanu od satova.

Konkurencija na ovom tržištu nije velika te ni predstavljanjem prstena prije kompanija poput Applea, Fitbita i drugih Samsung bi mogao steći značajnu prednosti i privući korisnike kojima je takav tip uređaja zanimljiv. Naravno, tek treba vidjeti kako će izgledati njihov pametni prsten i koje će sve opcije imati, odnosno hoće li imati neke opcije koje će ga razlikovati i od pametnih satova i narukvica, prenosi Zimo.hr.

(www.jabuka.tv | Foto: Future)