Visoke temperature i ograničena putovanja zbog korone povećali su potražnju za montažnim bazenima u Republici Srpskoj, tako da ih u mnogim prodavnicama više nema na stanju.

Trgovci kažu kako ovih dana nisu stigli iz skladišta iznijeti bazena koliko kupci traže, te da u ponudi imaju samo male količine i to onih dječijih, dok onih veći, unatoč vrtoglavim cijenama, nema.

U banjalučkoj prodavnici “Verno” kažu da su svi veći montažni bazeni rasprodani, te da na stanju nemaju više niti jedan.

-Za ovo ljeto smo nabavili četiri šlepera montažnih bazena, što je više nego ranijih godina i u lipnju je već sve otišlo. Imali smo bazena svi mogućih dimenzija i mislim da ih ove godine više nećemo nabavljati - rekli su u ovoj prodavnici i dodali kako je u ponudi ostalo još nekoliko malih dječiji bazena.

Nikad veća potražnja za montažnim bazenima kao ovih dana nije vladala ni u “Fisovim” prodavnicama širom Srpske.

Zaposleni u ovom trgovinskom lancu kažu kako se ne sjećaju kada su prodali toliki broj bazena kao što je to bilo proteklog vikenda, te da kupaca ove robe ne manjka ni ostalim danima.

- Već dva-tri dana u ponudi nemamo velikih montažnih bazena i ne znamo hoće li ih biti u ponudi više. Ostalo je još nešto malo bazena sa konstrukcijom i to je to - kazao  je jedan od prodavaca.

Dodao je da se cijene velikih bazena kreću od 500 pa do čak 2.000 KM i da kupci nisu gledali cijenu.