Svi korisnici Facebooka sada konačno imaju mogućnost veće kontrole nad sadržajem Novosti koje se prikazuje na njihovoj stranici. Naime, do sada je Facebookov "mistični" algoritam određivao koje će se novosti vaših Facebook prijatelja i kojim redoslijedom prikazivati.

Kako sam algoritam nije savršen, što je nedavno za Tech crunch priznao i Greg Marra, nadležan u Facebooku upravo za tu problematiku, korisnici su često doživljavali da se novosti koje objavljuju njihovi najbliži prijatelji uopće ne prikazuju, ili budu zatrpani u masi površnih poznanika ili manje bitnih stranica koje se nalaze na popisu onih koje prate.

No, od sada mnogobrojni korisnici najpopularnije društvene mreže mogu sami birati od kojih će prijatelja i Facebook stranica prvo vidjeti novosti. Ktome, one koje više ne žele pratiti također mogu skinuti sa svog zida jednim klikom miša. Upravo opcija "Prikaži prvo" ("See first") omogućit će i samom Facebooku da unaprijedi svoj servis, jer će korisnici sami ukazati koje su im sadržaji važniji.

Ovu će opciju zasigurno koristiti i mnogi vlasnici stranica da potaknu Facebook korisnike da uvrste sadržaj njihove stranice među one sadržaje koje će prve gledati.

Mogućnost micanja korisnika čiji sadržaj više ne želite pratiti Facebook je u postavkama Novosti ("News Feed Preferences") uveo još u studenome, ali sada će pregled biti još jednostavniji. Također, na istom mjestu korisnici se mogu i ponovno spojiti s osobama ili stranicama koje su u jednom trenutku prestali pratiti.