Portugalski mediji oduševljeni su partijom svojih izabranika protiv pomlađene Hrvatske. Portugal je slavio s uvjerljivih 4:1.

"Luksuzna ekshibicija na startu Lige nacija", kočoperi se naslov u A Boli.

"I bez Cristiana Ronalda, Portugal je upisao sjajan nastup", zaključuje ugledni portugalski dnevnik.

Netom nakon utakmice portugalski mediji zaokupljeni su samo svojom reprezentacijom. Vatreni se slabo spominju, što je i logično.

"Portugal je demolirao viceprvake svijeta", stoji u naslovu u Portugalu jako čitanog Recorda.

"Zaslužena pobjeda Portugala koji je čitavu utakmicu držao konce igre u svojim rukama. Tri boda ni u jednom trenutku nisu dolazila u pitanje", piše Record i dodaje:

„Hrvatska je ostala razoružana i nikako se nije mogla suprotstaviti razigranim Portugalcima.“

Španjolska Marca piše da je Portugal na čelu s Joaom Felixom deklasirao izrazito blijedu Hrvatsku, prenosi Gol.hr.

"Felix je uskočio u Ronaldove kopačke i odigrao jako dobru utakmicu na poziciji lažne devetke. Postigao je gol i izluđivao hrvatske braniče, posebice Vidu i Lovrena“, piše Marca i dodaje:

"Hrvatska bez Modrića i Rakitića, te sa samo tri startera iz finala Svjetskog prvenstva, djelovala je kao 'pokvarena igračka' u rukama nadahnutih Portugalaca."

Marca prenosi Felixovu izjavu nakon utakmice:

"Jako sam sretan što sam postigao gol. Žarko sam ga iščekivao. Ili sam pogađao vratnice ili su vratari sjajno branili moje udarce. Sad sam to okončao, postigao sam prvijenac, konačno sam razbio led", kazao je napadač Portugala i madridskog Atletica.

Njemački Sport1 donosi naslov: "Portugal glatko pobijedio Hrvatsku."

Ističe da je aktualni prvak Europe po svemu nadigrao viceprvaka svijeta i zasluženo slavio, i to bez glavne zvijezde Cristiana Ronalda.