Safet Sušić od ponedjeljka nije više izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Sušića je smjenio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH nakon trosatnog zasjedanja. Sada već bivši izbornik dva sata je članovima IO NS BiH podnosio svoj izvještaj nakon čega je napustio sjednicu. Sat vremena nakon toga Sušić je smijenjen.

Izvršni odbor nije zadovoljan Sušićevom radom, pogotovo nakon najgoreg starta u kvalifikacijama u povijesti reprezentacije, a kap koja je prelila čašu bio je nedjeljni poraz u Haifi od Izraela (3:0).

''Poslije četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za euro utvrđeno je da je dovedeno u pitanje ostvarenje cilja, a to je plasman na EP 2016. Shodno tome IO jednoglasno je odlučio razriješiti dužnosti izbornika. IO izražava zahvalnost Sušiću na izuzetno korektnoj suradnji, posebno za rezultate ostvarene u proteklom razdbolju, prije svega na povijesnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu'' kazao je na press konferenciji glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković.

IO na formirao je komisiju čija će nadležnost biti obavljanje razgovora s potencijalnim kandidatima za novog izbornika i utvrdi prijedlog kandidata koji će biti predočeni IO na odlučivanje do 1. prosinca.

Komisiju čine predsjednik NS BiH Elvedin Begić, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz.

Također je formirana "ad hoc" komisija koja treba utvrditi modalitete i eventualne sporne odredbe iz ugovora koji je bio na snazi. U komisiji su Ivan Beus, Nurdin Peštalić i Darko Ljubojević.

Sušić je reprezentaciju BiH preuzeo 2009. godine. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

bljesak.info