Mirisna ljubičasta ljepotica lavanda najbolje će rasti ako je posadite u travnju ili svibnju. Ovoj mediteranskoj biljci najviše paše suho, sunčano vrijeme pa ju je najbolje posaditi na mjestima s puno direktnog svjetla. Najlošija je opcija posaditi u vlažno tlo na sjenovitom položaju, jer će u tom slučaju sigurno propasti zbog truljenja korijena. Posadite je u dobro drenirano tlo obogaćeno pijeskom ili kompostom, koji pomažu boljoj drenaži.

Odmah nakon sadnje biljku dobro zalijte, ali kasnije treba biti vrlo oprezan sa zalijevanjem. Ne pretjerujte, jer lavanda loše podnosi previše vode.

Ako je posadite u travnju, procvjetat će za dva do tri mjeseca. Čim se to dogodi, treba je orezati kako bi se održao lijep oblik grmova. Ako ima grana koje su se počele sušiti, slobodno ih odrežite.

Iako se lavanda u mnogim cvjećarnicama prodaje u loncu kao sobna biljka, mala je šansa da će u zatvorenom dugo preživjeti. Moguće da će izdržati nekoliko mjeseci, ali ne više jer lavanda treba puno sunca i dobru cirkulaciju zraka. Ako je ipak želite u domu, nikako je nemojte saditi u plastične posude jer zadržavaju vodu. Puno bolji izbor su tegle od terakote koje su porozne.