Kod Osijeka u ponedjeljak popodne dogodila se oružana pljačka, gdje su za sada nepoznati počinitelji uz upotrebu vatrenog oružja nad zaštitarima počinili razbojništvo.

Kako javlja Glas Slavonije, razbojnici su zaštitare dočekali u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao.

Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Prema dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Nepoznati su počinitelji tom prilikom otuđili za sada neutvrđen iznos novca i udaljili se u nepoznatom smjeru. Bili su maskirani. Na terenu su sve raspoložive snage Policijske uprave osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija, navodi Index.

Podsjetimo, ranije danas dogodila se još jedna velika oružana pljačka, na dubrovačkom aerodromu. Oko 7:40 sati dva naoružana motociklista presrela su zaštitarski kombi i, prema dostupnim informacijama, ukrala oko 100.000 eura. Riječ je o novcu iz duty free shopa.

I u tom je slučaju evidentno da su pljačkaši točno znali kada će kombi biti kod aerodroma, i to pun novca. U tom slučaju cijeli napad snimile su videokamere, koje bi mogle pomoći u potrazi za pljačkašima.

Prema pisanju 'Dubrovačkog vjesnika', ta je pljačka izvedena nedaleko od Postaje aerodromske policije, a motocikl kojim su pljačkaši stigli vlasništvo je jednog od restorana. Motocikl je ukraden večer prije.