• S predstavljanja kandidata OO HDZ BiH Rama poručeno: Rama zaslužuje bolju i pošteniju vlast
  • S predstavljanja kandidata OO HDZ BiH Rama poručeno: Rama zaslužuje bolju i pošteniju vlast
  • S predstavljanja kandidata OO HDZ BiH Rama poručeno: Rama zaslužuje bolju i pošteniju vlast
Jučer je u Domu kulture u Prozoru održana proširena sjednica OO HDZ BiH Rama kojoj su, pored članova Općinskoga odbora, nazočili predsjednici temeljnih organizacija, zatim kandidati za Općinsko vijeće Prozor-Rama, te kandidat za načelnika općine Prozor-Rama OO HDZ BiH Rama na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

U uvodnom dijelu sjednice nositelj liste za Općinsko vijeće i predsjednik OO HDZ BiH Rama dr. Josip Grubeša ukratko je predstavio kandidate za Općinsko vijeće.

Tijekom rasprave većina je kandidata govorila o viziji svoga djelovanja u izbornoj kampanji, a potom i u radu u Općinskom vijeću. Njihova bi se izlaganja mogla svesti pod zajednički nazivnik da Rama zaslužuje bolju i pošteniju vlast. Nepotizam, korumpiranost, bezidejnost samo su neki od epiteta kojima su opisivani načelnik i njegovi suradnici. Neki su bili izravniji u svojim raspravama dovodeći u pitanje moralni i profesionalni kredibilitet načelnika i njegovih suradnika.

Posebno je opširno izlaganje imao kandidat za načelnika Ilija Petrović. Govoreći o trenutnoj vlasti istaknuo je da nikada neće koristi teške reće, te da će uljudno, umjesto riječi lopovluk, radije govoriti o upitnosti transparentnosti trošenja općinskih proračunskih sredstava.

Pozvao je na suradnju bez osvete prema bilo komu. Buduća će općinska vlast u provom redu imati zadatak gospodarski oporaviti našu općinu na način osiguranja preduvjeta da svi općinski gospodarski subjekti budu oni koji će zarađivati novac, a ne po njega ići kod načelnika, odnosno grabiti iz općinskoga proračuna, istaknuo je Petrović. Također je istakno da će javna uprava bit organizirana na takav način da će moći biti financirana iz javnih prihoda, čime bi se sredstva obeštećenja mogla preusmjeriti za gospodarski oporavak i stavranje novih radnih mjesta u profitabilnom sektoru.