Budući da je jedna od praksi našeg portala prepoznavanje ljudi koji se po svome djelovanju ističu u svojoj okolini, i ovaj put naišli smo na osobu koja plijeni pažnju, a vjerujemo da će je nemali broj čitatelja na prvu i prepoznati. Naime, ovoga kišnoga popodneva u svom domu ugostila nas je Ruža Mašić zvana Đođa, rođena 1939., piše Tomislavcity.com



Ono po čemu se za Ružu čulo u zasigurno, kako ističe, svim mjestima naše općine, pa i šire njezino je umijeće liječenja uganuća i iščašenja te želučanih tegoba. Ovu sposobnost razvila je pod utjecajem životnih okolnosti, od kojih je bitna bila ta da je kao majka devetero djece pokušavala naći rješenje prvo za njih u gore spomenutim situacijama. Zatim je to poprimilo i šire razmjere, dotle da sada ima pacijente gotovo na svakodnevnoj bazi. U ovo umijeće donekle ju je tada uputio i sada već pokojni Marko Radoš iz Letke. Kao ključnu za svoje početke spominje godinu 1978.



Osim navedenog, Ruža se bavi i izradom raznih pripravaka za zdravlje na biljnoj bazi, kao što su kreme ili ulja od gaveza, majčine dušice, ljiljana i slično. Neke od njih nam je pokazala izloživši ih na svome stolu. Ovom prilikom zahvaljujemo Ruži na gostoprimstvu i volji da s nama podijeli svoju priču, kao i zdravlja, kako osobnog tako i onoga u kojemu će doprinijeti onima koji joj se obrate.

Više ovdje: Tomislavcity