Jevgenij Prigožin, osnivač plaćeničke grupe Wagner, kazao je da treba strijeljati ruskog političara koji ga je kritizirao i rekao da je bolje da se bavi kuhanjem. Naime, guverner Sverdlovska Jevgenij Kuivašev poručio je Prigožinu, koji se inače bavi i ugostiteljstvom, da se drži svog posla s hranom.

"Ako svaki poslovni čovjek koji zarađuje na školskim obrocima pokuša voditi državu, nećemo daleko stići. Svi bi trebali gledati svoja posla. Kuhajte kotlete i tjesteninu, a mi u regijama ćemo sami rješavati svoje probleme", kazao je Kuivašev za lokalne novine 66.ru, a prenosi Sky News.

"Staljin je jednostavno strijeljao ljude poput tebe"

Šef Wagnera mu je ubrzo odgovorio i zaprijetio. "Tijekom rata 1941.-45., koji se sada ponavlja, Staljin je jednostavno strijeljao ljude poput tebe. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da će ubrzo ljudima prekipjeti i da će krenuti na tebe i tebi slične s vilama", poručio mu je Prigožin.

Čelnik Wagnera je nedavno optužio ruske vlasti da blokiraju opskrbu streljiva potrebnog njegovim borcima, čak je objavio jezivu fotografiju na kojoj se vide leševi i komentirao da su vojnici umrli zbog nedostatka zaliha. Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je ove optužbe i reklo kako čini sve što može da dopremi sve što je potrebno na crtu bojišnice.