Ruski oligarh Mihail Fridman je izjavio da ne zna kako će živjeti, jer je tri tjedna pod sankcijama. Kako je izjavio, mislio je da na Zapadu ima prijatelje.

"Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam", rekao je u za Bloomberg.

Europska unija ga je sankcionirala 28. veljače, a Velika Britanija 15. ožujka. Za njega su sankcije EU neutemeljene i nepravedne. Njegovo bogatstvo vrijedi 10,1 milijardi dolara, a od početka agresije Rusije na Ukrajinu je izgubio četiri milijarde dolara.

Fridman je suosnivač investicione kompanije sa sjedištem u Londonu LetterOne i bio je član uprave ruske Alfa banke. Iz uprave banke je istupio nakon što ga je EU sankcionirala. Također više nije u upravi LetterOnea. Istakao je da su mu u Velikoj Britaniji zamrznute sve bankovne kartice.

Živi u Velikoj Britaniji i ima mjesečni džeparac od 2.500 funti. Od britanske vlade mora dobiti odobrenje za potrošnju ovog novca. Kako je izjavio, njegovi problemi su neuporedivi s problemima Ukrajinaca.

Smatra da ima dobre odnose sa Zapadom zbog posjeta Washingtonu i stipendija Alfa banke za Amerikance, Britance i Nijemce.

"Iskreno smo vjerovali da smo prijatelji Zapadnog svijeta i da ne možemo biti kažnjeni", kazao je Fridman.

On je među većem broju oligarha koje je Zapad sankcionirao zbog ruske agresije na Ukrajinu.