Ne prođe ni dan da europski i svjetski mediji ne izvještavaju o borbi protiv terorizma, a sve češće u njihovim prilozima možemo čuti kako je BiH leglo terorista i prijetnja cijeloj Europi.

Ruska neovisna televizija napravila je reportažu o Gornjoj Maoči, koju su nazvali jezgrom terorista, gdje zakoni države ne važe, iako je Europska unija udaljena nekoliko desetaka kilometara, prenosi RTRS.

Sa skrivenom kamerom i uz pratnju policije, novinari Ruske neovisne televizije uputili su se u Gornju Maoču. Iznenađeni onim što vide, pišu kako najveća grupa međunarodnih terorista nije bila gostoljubiva. Slava ovih pastira, navode, širi se čitavim svijetom.

Pišu kako su iz ovog sela Nusret Imamović, član Vrhovnog savjeta zabranjene ruske organizacije "Džabhat en-Nusra", zapovjednik logora za obuku Igil Ikanović, kao i tri stotine vehabija koji se nalaze u Siriji i Iraku, a redovno šalju video- poruke kući.

Iznenađeni su Rusi što je, kako kažu, bezobzirna policija u stanju mirovanja, i odbija se fokusirati na tvornicu terora. Čak i kada je zastava Al-Kaide pred njihovim očima, pretvaraju se da to nije njihov problem. Možda su samo uplašeni, pitaju se Rusi.

Kako je moguće da su, nakon dvije i pol godine od terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, poznata samo imena poginulih policajaca a ne i počinitelja, pitaju se Rusi. Dopisnik Anatolij Majorov, navodi da sada u BiH postoje 64 džemata, koji organiziraju otvorene terorističke obuke, te više od 100 džamija, gdje se poziva za džihad.

Dnevnik.ba