Nakon što je otkriveno da Rusija planira svoju flotu koja plovi za Siriju uputiti kroz La Manche, britanska Kraljevska mornarica podigla je uzbunu.

Admiral Kuznjecov, jedini ruski nosač aviona u pratnji još sedam brodova proći će pored britanske obale na putu za Siriju. Flota također planira izvršiti testiranje bombi sjeverno od Škotske, prenosi Daily Mail.

UK će poslati dva bojna broda kako bi pratili rusku flotu koja će isploviti iz sjevernomorske luke Severomorsk, a do britanske obale stići možda i idućeg tjedna. Admiral Kuznjecov zadržat će se pored obale Sirije barem pola godine, prenosi index.hr

Rusija je nedavno oštro reagirala na komentar britanskog ministra vanjskih poslova kako bi Britanci trebali prosvjedovati ispred ruskog veleposlanstva u Londonu, zbog ruske uloge u sirijskom ratu. Moskva je to nazvala "rusofobnom histerijom".

Da su se odnosi između Rusije i Zapada znatno pogoršali, pokazuje i ruska odluka da premjesti nuklearne projektile Iskander bliže granici s Poljskom. Vladimir Putin je u međuvremeno otkazao planirani posjet Francuskoj.