Kremlj je okarakterizirao izvješće američkih demokratskih zastupnika u kojemu optužuju Rusiju za uplitanje u izbore štetnim za bilateralne odnose, ali i za same Sjedinjene Države.
 
Američki demokratski zastupnici optužili su Rusiju jučer za "nemilosrdan napad" na demokratske institucije širom svijeta i pozvali predsjednika Donalda Trumpa da uplitanje u izbore tretira kao nacionalnu krizu.
 
Demokrati iz senatskog odbora za vanjske poslove objavili su izvješće u kojemu potanko iznose ono što su opisali kao gotovo dvadesetgodišnje ruske napore da utječu na politike širom Europe, kritizirajući Trumpa da premalo radi na tom problemu.
 
Vodeći demokrat u odboru Ben Cardin rekao je da će predsjednik Putin "gurati tako daleko dokle smije ako ga mi ne odgurnemo".

Rusija odbacila optužbe
 
Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov koji je u više navrata opovrgnuo optužbe američkih obavještajnih dužnosnika i drugih da se Moskva miješa u bilo čije izbore, rekao je u telefonskom razgovoru s novinarima da Rusija odbacuje optužbe o uplitanju.
 
"Što se tiče antiruske kampanje, sve što možemo jest izraziti žaljenje i ponoviti da te optužbe ostaju neutemeljene", rekao je Peskov.