Broj mrtvih u pekari u ukrajinskom napadu na okupiran gradu Lisičansk na istoku Ukrajine popeo se na 28 ljudi, uključujući jedno dijete, rekli su danas ruski izvori.

Moskovske okupacijske snage jučer su priopćile da je Kijev gađao pekaru koja je popularna vikendom, gotovo dvije godine nakon početka ruske ofenzive na Ukrajinu.

"Umrlo je 28 osoba, uključujući i dijete"

Fronta u istočnoj Ukrajini jedva da se pomaknula mjesecima, ali bitke su i dalje krvave, s intenziviranim napadima ove zime s obje strane.

"Nastavljaju se operacije potrage na mjestu srušene pekare... Umrlo je 28 ljudi, uključujući i dijete", objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije na Telegramu.
 


Spasioci su do sada spasili 10 ljudi iz ruševine, navodi ministarstvo. Ministarstvo je objavilo snimku spasilaca kako u mraku pretražuju ruševine, gdje su pronašli truplo i ozlijeđenu ženu.

Rusija: U napadu je korišteno zapadno oružje

Vlasti koje je postavila Moskva rekle su da je jedan ranjeni muškarac u "ozbiljnom stanju" prebačen u bolnicu u gradu Luhansku. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je u napadu korišteno zapadno oružje te da očekuje "brzu i bezuvjetnu osudu" međunarodnih organizacija.

Lisičansk, grad u regiji Luhansk koji je prije ofenzive Moskve imao oko 110.000 stanovnika, pao je u ruke ruskih snaga nakon brutalne bitke u ljeto 2022. godine.