Tri su osobe poginule, a dvanaest je ranjeno sinoć u ruskom bombardiranju Selidove, u blizini Donjecka na istoku Ukrajine, izvijestile su lokalne vlasti. U napadu je pogođeno devet stambenih zgrada i bolnica smještena dvadesetak kilometara zapadno od bojišnice, objavilo je gradsko vijeće na Telegramu.

Jedno je dijete među poginulima, a četvero djece među ranjenima, izvijestili su. Prema guverneru Donjecke oblasti Vadimu Filaškinu, prvi se napad dogodio oko 23.30, a drugi oko 1 sat. Stotinjak pacijenata iz pogođene bolnice evakuirano je prema bolnicama u Pokrovsku i Mirnogradu, dodao je na Telegramu.

Nijedan izvor nije naveo o kakvom se točno napadu radilo - raketnom, topničkom ili napadu dronovima. Mjesto Selidove, koje je prije rata imalo oko 21.000 stanovnika, nalazi se u okolici grada Donjecka, koji je Rusija okupirala 2014. godine.

Rusi: Srušeno devet ukrajinskih dronova

Ruska zračna obrana srušila je dva ukrajinska drona iznad regije Belgoroda, u blizini granice s Ukrajinom, jedan je srušen iznad Voronježa, a šest iznad Crnoga mora, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, kako je prenijela agencija Ria Novosti.

Prema guverneru Belgorodske regije Vjačeslavu Gladkovu, ranjena je i hospitalizirana jedna žena. Ni Gladkov ni rusko ministarstvo obrane nisu izvijestili o mogućim štetama.