Ruski ratni zrakoplov slučajno je ispalio streljivo na grad Belgorod u blizini granice s Ukrajinom u četvrtak kasno navečer, izazvavši eksploziju i oštetivši zgrade, javila je ruska agencija Tass pozivajući se na ministarstvo obrane.

Lokalne vlasti izvijestile su o velikoj eksploziji u gradu koji se nalazi odmah preko granice s Ukrajinom. Regionalni guverner rekao je da su dvije žene ozlijeđene. "Dok je zrakoplov zračnih snaga Suhoj Su-34 letio iznad grada Belgoroda, došlo je do slučajnog pražnjenja zrakoplovnog streljiva", naveo je Tass objavljujući navode ministarstva obrane.

Su-34 je nadzvučni lovac-bombarder. Nije rečeno o kakvom je oružju riječ. Ministarstvo je priopćilo da su neke zgrade oštećene i najavilo da je istraga već u tijeku, navodi ruska agencija, a prenosi Reuters.

Guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov, najavljujući izvanredno stanje, rekao je na Telegramu da se na jednoj od glavnih ulica nalazi krater veličine 20 metara, ne navodeći što ga je uzrokovalo. Oštećena su četiri automobila i četiri stambene zgrade, dodao je.

Videosnimke s lica mjesta pokazuju gomile betona na ulici, nekoliko oštećenih automobila i zgradu s razbijenim prozorima. Na jednoj od snimki vidi se automobil okrenut naopačke na krovu trgovine. Regija Belgorod je jedan od nekoliko dijelova južne Rusije gdje su mete poput skladišta goriva i streljiva potresane eksplozijama od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače 2022.