U Ukrajini Rusi i dalje žestoko napadaju Bahmut i Liman u Doneckoj regiji. Guverner Luhanska tvrdi da ukrajinske snage napreduju prema strateški važnom gradu Kremini iz kojega su Rusi premjestili vojno zapovjedništvo. Ukrajinski ministar vanjskih poslova izjavio je da Kijev želi održati mirovni summit potkraj veljače te da bi glavni tajnik UN-a bio dobar posrednik.

- Ciljamo na kraj veljače, kada se očekuje da ćemo ući u drugu godinu rata. Naša ideja formule za mir ima dvostruku korist. S jedne strane, onemogućiti Rusiju da manipulira pitanjem mira jer oni stalno govore da su spremni za pregovore, a to nije istina, jer sve što čine na ratištu dokazuje suprotno. Oni ne traže mir, rekao je Dmitro Kuleba, ministar vanjskih poslova Ukrajine.

- Danas sam razgovarao s indijskim premijerom. Iduće godine ta će zemlja predsjedati forumom zemalja G20. Zaželio sam gospodinu Modiju plodonosno predsjedanje. Indija može biti aktivnija u nastojanjima da prekine agresiju. Nadam se da možemo učiniti više za globalnu stabilnost u idućoj godini, rekao je Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik.