Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Ivano Balić (41) uskoro će se priključiti stožeru reprezentacije i u narednom bi razdoblju trebao pomagati izborniku Hrvoju Horvatu. Balić bi trebao biti Horvatov prvi pomoćnik, a Igor Vori, koji je do sada obavljao dvostruku ulogu, trebao bi ubuduće ostati samo sportski direktor reprezentacije.  

Vijest o angažmanu Ivana Balića za sada je još neslužbena, no iz izvora bliskih Hrvatskom rukometnom savezu saznali smo kako je Balić pristao prihvatiti ponuđeno mjesto pomoćnog trenera, a formalnost samog imenovanja i službene objave bit će na sjednici Upravnog odbora HRS-a, a onda i na Skupštini, u drugom tjednu travnja, neposredno nakon uskršnjih praznika, pišu 24sata.

Prva sljedeća akcija hrvatske rukometne reprezentacije je EHF EURO Cup, natjecanje na kome će snage odmjeriti reprezentacije koje su se izravno plasirale na Europsko prvenstvo 2022. godine: Španjolska i Hrvatska kao finalisti prošlog Europskog prvenstva te Slovačka i Mađarska, koje kao domaćini ne moraju igrati kvalifikacije. EHF je za te četiri reprezentacije organizirao posebno natjecanje, koje započinje 26. travnja.

Kako je uobičajeno da se pozivi igračima upute dva tjedna ranije, očekuje se da će i proceduru imenovanja Ivana Balića savez obaviti što prije. S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, još nije poznato gdje će se sve utakmice odigrati, no Hrvatska bi trebala igrati u Varaždinu. Ostaje otvorenom mogućnost da se po dva susreta s istim protivnikom igraju na istom terenu, ako to bude jednostavnije tako organizirati zbog epidemiološke situacije u drugim zemljama.

Ivana Balića krajem siječnja Lino Červar je predložio kao kandidata za novog izbornika, nakon što je Červar odstupio s izborničkog mjesta, ali je zadržao funkciju koordinatora za muški rukomet. Neprirodna i nelogična pozicija u kojoj bivši izbornik predlaže svog nasljednika također bi trebala biti predmet rasprave na UO i Skupštini.

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, Linu Červara je naslijedio Hrvoje Horvat, koji je dobio prednost ispred druga dva kandidata: Slavka Goluže i Ivana Balića. A upravo Balića članovi UO tada nisu ni uzeli u obzir kao kandidata, uz obrazloženje kako nema potrebnu licenciju.