I dok će Real Madrid ovog utorka u Skoplju protiv Manchester Uniteda pokušati osvojiti Superkup Europe, njegovom najboljem igraču u fokusu nije nadmetanje sa svojim bivšim klubom već kako izbjeći zatvorsku kaznu.

Cristiano Ronaldo suočen je s optužbama za utaju poreza, protekli tjedan se i pojavio na sudu kazavši kako nije povezan s poreznim malverzacijama, ali Football Leaks je donio nove, zanimljive detalje u cijelu priču.

Prema njihovom pisanju, portugalski as ima dvije opcije u vezi s optužnicom za navodnu poreznu prevaru. Prva je da nastavi tvrditi da je nevin i pokušati ne biti osuđen za bilo što.

Iz španjolskih medija dopiru tumačenja tamošnjih pravnih eksperata koji tvrde kako je ta opcija vrlo malo vjerojatna jer, u slučaju da Ronaldo bude tvrdio da je nevin, a da mu sud dokaže krivnju, bio bi osuđen na sedam godina zatvora.

Stoga su mnogi skloni razmišljanjima kako će najveća zvijezda Kraljevskog kluba priznati krivnju i platiti golemu novčanu kaznu. Time će vjerojatno biti osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine što, kad je Španjolska u pitanju, znači da neće morati u zatvor.

Rok od dva tjedna koliko ima da prihvati krivnju već je počeo teći, prenosi gol.hr