Cristiano Ronaldo zaprijetio je da će napustiti kamp reprezentacije Portugala zbog sukoba sa izbornikom Fernandom Santosom, pišu portugalski mediji.

Kako piše portugalski “Record”, Ronaldo je uvrijeđen jer nije počeo utakmicu protiv reprezentacije Švicarske, a na samom kraju meča izašao je sa terena dok su mu suigrači slavili prolazak u četvrtfinale.

Ronaldo je dan kasnije odbio da trenira sa rezervama, i umjesto toga priključio se treningu prvotimaca u teretani.

Record donosi vijest kako su problemi počeli još u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, kada je Santos izvadio Ronalda iz igre. Tada mu je Ronaldo, navodno, uputio nekoliko oštrih riječi.

Da stvar bude gora, iz kampa Portugala procurila je informacija kako jedan od najboljih nogometaša svih vremena neće biti starter ni protiv Maroka, što je Ronaldu bila kap koja je prelila čašu, te je zaprijetio napuštanjem reprezentacije.

Ovo je samo još jedan u nizu ispada portugalskog nogometaša, koji se, čini se, teško miri sa činjenicom da više ne može određivati kada će igrati, a kada ne.

Ronaldo je prije Svjetskog prvenstva dao intervju za Talk TV novinaru Piersu Morganu, u kojem je oštro kritizirao Manchester United, trenera Erika Ten Haga i suigrače u tom engleskom klubu. Poslije emitiranja intervjua, United je odlučio raskinuti ugovor sa 37-godišnjim Portugalcem.