Nogometaši Maroka postali su prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja se probila u polufinale Svjetskog prvenstva, što su učinili pobjedom od 1:0 u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju s Portugalom.

Cristiano Ronaldo drugu je uzastopnu utakmicu počeo na klupi među rezervama. U prošlom ga je susretu protiv Švicarske zamijenio Goncalo Ramos i postigao spektakularan hat-trick. Izbornik Fernando Santos stoga je, razumljivo, i u ovome dvoboju prednost dao 21-godišnjem napadaču Benfice.

Portugal je prije utakmice bio velik favorit za prolaz u četvrtfinalu. No, neposredno prije kraja prvoga poluvremena Youssef En-Nesyri šokirao je Portugalce.

Ronaldo je bio iznimno loše raspoložen na klupi Portugala, ušao je oko 50. minute, a nakon posljednjeg sučeva zvižduka bio je potpuno utučen. Veterana su televizijske kamere uhvatile kako plače i briše suze dok je napuštao teren i odlazio prema svlačionici.

S obzirom na to da će napadač napuniti 41 godinu u mjesecima prije početka sljedećeg Svjetskog prvenstva 2026., malo je vjerojatno da će ondje i nastupiti...

Iako je bez sumnje jedan od najboljih nogometaša svih vremena, ostat će upamćeno i da nikada nije postigao pogodak u nokaut-fazi svjetskih prvenstava.