Cristiano Ronaldo (34) je u nedjelju s reprezentacijom Portugala osvojio još jedan vrijedan trofej, onaj namijenjen pobjedniku prvog izdanja Lige nacija. CR7 je ujedno nagrađen i kao najbolji strijelac završnog turnira.

S obzirom na njegovu životnu dob, neki su očekivali da će se Ronaldo nakon ovog vrijednog uspjeha oprostiti o Seleçãoa, ali Portugalac o tome ni ne razmišlja.

Ne samo da Ronaldo planira igrati na Europskom prvenstvu iduće godine, nego je njegov san otići iz nogometa kao svjetski prvak s reprezentacijom svoje zemlje.

"Doći će dan kad više neću nastupati za Seleção. Ali do toga dana je još mnogo godina", kazao je samouvjereni Ronaldo.

Međutim, na Svjetskom prvenstvu u Kataru (prosinac 2020.) Ronaldo će imati 37 godina, ali on iz sadašnje perspektive u tome ne vidi nikakav problem.
Vjeruje u potencijal reprezentacije Portugala

"Ova momčad ima potencijal dalje se razvijati. Siguran sam da ćemo u budućnosti osvojiti značajne trofeje", kaže Cristiano Ronaldo.

CR7 je u karijeri osvojio ukupno 29 naslova, među kojima je čak pet pobjednika Lige prvaka. Također je pet puta izabran za najboljeg nogometaša na svijetu. Nacionalna prvenstva izvan svoje domovine osvajao je u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji.

"Mislim da sam i dalje koristan igrač. Osjećam se motivirano i rado igram za Seleção", kaže Ronaldo.

Zlatna lopta?

Osvrćući se na proteklu sezonu, Ronaldo je za španjolski El Chringuito kazao kako on nikad u karijeri nije imao loše razdoblje.

"Ove sam sezone osvojio tri trofeja i igrao sam dobro, kao i uvijek. Ne postoji razdoblje kada sam igrao loše, brojevi govore o tome posljednjih 16 godina", rekao je.

"Lijepo je osvajati trofeje, momčadske i individualne, ali nisam opsjednut njima. No, volim ih, neću lagati. Osjećam se sjajno, presretan sam što smo osvojili pehar pred našim navijačima. Oni su zaslužili ovakvo slavlje: Ovo je trofej za sve njih, ovo ne pripada nama, već cijelom Portugalu".

Osvrnuo se Portugalac i na borbu za Zlatnu loptu.

"Osvojio sam tri trofeja, igrao dobro, što samo mogao više napraviti. Zaslužujem li nagradu? Ne znam, prepuštam to vama, vi ste ti koji ćete to odlučiti".