Očekivano, nakon poteza kojeg je napravio na utakmici protiv Al-Shababa, Cristiano Ronaldo je kažnjen dvije utakmice suspenzije. Ovo je prvi put da je jedna velika zvijezda kažnjena nakon dolaska u Saudijsku Arabiju. Barem na ovaj način.

Međutim, bez obzira na kaznu, Portugalac nije uputio neku ispriku, bilo što slično. Već je poslao poruku Disciplinskoj komisiji. Kako navode engleski mediji, Ronaldo je uz dvije utakmice zabrane nastupa kažnjen i novčano, ali ne navode kojim iznosom.

"Poštujem sve klubove, moj potez izražava snagu i pobjedu, to nije sramotni čin. U Europi su na to svi navikli", stoji u Ronaldovoj poruci objavljenoj na službenom X kanalu TCR (Team Cristiano Ronaldo).

Podsjećamo, Ronaldo je na utakmici protiv Al-Shababa bio na udaru protivničkih navijača koji koriste već oprobani recept provociranja.

Na povike "Messi, Messi", Ronaldo je odgovorio pokazivanjem rukom u smjeru međunožja. Portugalac je često na udaru protivničkih navijača i već nekoliko puta je reagirao na poprilično neprimjeren način.