Dan nakon velikog madridskog derbija između Atletica i Reala španjolska Marca veliča hrvatski duo iz veznog reda 'kraljevskog kluba' Luku Modrića i Matea Kovačića. Iako je Cristiano Ronaldo zabio hat-trick i bio je junak susreta Marca analizira učinak hrvatskih igrača.

"Madridski derbi bio je pravi karakterni ispit za oslabljenu Realovu momčad, ali momčad Zinedinea Zidanea položila ga je s najvišom ocjenom dobrim dijelom zahvaljujući hrvatskoj vezi, Luki Modriću i Mateu Kovačiću. Oni su podijelili 'magareći' posao u sredini, u području gdje je Atletico Madriod poznat po gušenju svojih suparnika", stoji u tekstu Marcinog novinara Pabla Pola.

"Potpomognuti Lucasom Vazquezom Hrvati su odgovorili s pohvalnom radnom etikom i to kako. Kovačić je pretrčao 10.64 kilometara, što je treća najveća kilometraža od Realovih igrača, iza Lucasa Vazqueza i Danija Carvajala. Ktome je presjekao sedam lopti i imao je 90% točnih dodavanja. Modrić je pak imao 89% točnih dodavanja i presjekao je devet lopti, što je impresivnije s obzirom da je morao igrati defenzivnije nego inače", dodaje se u tekstu.

"Cristiano Ronaldo prisvojio je naslovnice, ali hrvatski duo ima goleme zasluge u osvajanju Vicente Calderona", zaključuje Polo u svom tekstu.