Roma je na Olimpicu ostvarila pravi podvig i s 3:0 izbacila Barcelonu iz Lige prvaka!

Roma je napravila jednu od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka, gotovo ravnu onoj prošlogodišnjoj kada je Barcelona nadoknadila zaostatak od 0:4 protiv PSG-a.

Talijanski sastav je potpuno zasluženo došao do senzacionalnog prolaska među četiri najbolje momčadi jer je Barcelona odigrala najslabiju utakmicu u sezoni, u koju su ušli opušteno jer su smatrali da je sve riješeno već u prvom susretu.

Junak susreta bio je Edin Džeko koji je zabio prvi gol i zaradio jedanaesterac za drugi, dok je vrlo znakovito da su preostala dva gola za Rimljane dali De Rossi i Manolas - igrači koji su nesretno postigli autogolove u prvoj utakmici.   

Golove su za Romu postigli Edin Džeko (6), Danielle de Rossi (58-11m) i Konstantinos Manolas (82).

Liverpool u polufinalu

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola u utorak su u gostima kod Manchester Cityja pobijedili sa 2:1, te su izborili plasmanu u polufinale, jer su i u prvoj utakmici slavili sa 3:0. 4

Početak susreta bio je kao iz snova za igrače Cityja, već u 2. minuti su poveli. Stoper gostiju Virgil van Dijk na svojoj polovici je pogriješio, lopta je presječena, a iz polukontre Gabriel Jesus, na dodavanje Raheema Sterlinga, zabija za 1:0.

Unatoč rano primljenom pogotku igrači Liverpoola nisu počeli paničariti. Istina, Manchester City je dominirao, ali gosti su se dobro branili. Tek u 41. minuti prilika za City, Bernardo Silva sa ruba šesnaesterca pogađa stativu. Minutu kasnije sporna situacija, Leroy Sane postiže pogodak, ali sudac ga poništava zbog navodnog zaleđa.

U samoj završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, prva prigoda za Liverpool, ali Alex Oxlade-Chamberlain bio je neprecizan.

Po izlasku s terena trener Cityja Pep Guardiola žestoko je prigovarao sucu zbog poništenog pogotka, te je zaradio isključenje pa je drugo poluvrijeme pratio s tribina.

Nade Cityja u preokret potopio je u 56. minuti Mohamed Salah. No, glavninu posla odradio je Sadio Mane, a Salah je samo pospremio loptu u mrežu za 1:1. A u 77. minuti još jedan gol Liverpoola.

Stoper Cityja Otamendi poklonio je loptu Robertu Firminu koji rutinirano trese mrežu.