Nogometaši Liverpoola drugi su finalist UEFA-ine Lige prvaka nakon što su u uzvratnom polufinalnom susretu na Olimpicu izgubili od Rome 4:2 te su s ukupnih 7:6 prošli u finale gdje ih čeka branitelj naslova Real Madrid.

Roma nije mogla ponoviti nogometno čudo iz četvrtfinala kada je izbacila Barcelonu slavivši u uzvratu u Rimu 3:0.

Liverpool je u vodstvo došao u 9. minuti preko Sadio Manea kojeg je sjajno proigrao Roberto Firmino, a prethodno je veliku pogrešku na sredini terena napravio Radja Nainggolan.

Već u 15. minuti Roma je izjednačila zahvaljući spletu nesretnih okolnosti za goste. Lovren je ''čistio'' loptu iz svog peterca, no na putanji se našao James Milner kojega je lopta pogodila u glavu te se odbila u vlastitu mrežu za 1:1.

Deset minuta kasnije Liverpool je ponovno došao u vodstvo (1:2). Milner je ubacio iz kornera, bh. reprezentativac Edin Džeko je bio najviši u skoku, ali je loptu poslao prema svojim vratima gdje je Wijnaldum spretno s osam metara prebacio Alissona. 

Roma je izjednačila u 52. minuti pogotkom Džeke koji je pospremio jedan ''otpadak'' iza leđa Loriusa Kariusa. Pucao je El Shaarawy, Karius je obranio, a Džeko se najbolje snašao u kaznenom prostoru i zabio odbijanac za 2:2.

U 63. minuti domaćin je oštećen za kazneni udarac nakon što je Alexander-Arnold rukom obranio udarac El Shaarawyja. Slovenski sudac Damir Skomina i njegovi pomoćnici ostali su nijemi.

U 86. minuti Nainggolan je lijepim pogotkom s ruba šesnaesterca donio prednost Romi 3:2, a u 94. minuti isti igrač je pogodio za 4:2 iz jedanaesterca, no ''Vučici'' to nije bilo dovoljno za produžetke.

Finale je na rasporedu 26. svibnja u ukrajinskom Kijevu.