Iako je najbolji način za suzbijanje korova njegovo ručno čupanje, to možda neće biti praktično u tijesnim prostorima kao što su opločnici. Korištenje pesticida ili organskih sredstava za uništavanje korova postaje pametnija opcija.

Odabirom organskih alternativa osigurava se odsutnost štetnih kemikalija uz zadržavanje snage protiv korova. Samo pazite da pažljivo pročitate upute prije nego što počnete.

Ocat

Ubija li ocat korov između ploča opločnika? Apsolutno da. Ocat dobro djeluje na mlade, jednogodišnje korove; preporučuje se primjena više puta. Potražite destilirani bijeli ocat s visokom koncentracijom octene kiseline (oko 5-20%). Preporučuje se nanošenje octa izravno na korov na suh, sunčan dan kako bi se osigurala temeljita pokrivenost. No, ocat može i naškoditi, stoga izbjegavajte prskanje biljaka koje želite zadržati.

Metoda kipuće vode

Kipuća voda još je jedno isplativo rješenje za trajno zaustavljanje rasta korova u opločniku. Jednostavno zakuhajte vodu u kuhalu i pažljivo prelijte kipuću vodu preko korova.

Sol

Sol je još jedna alternativa za kontrolu korova. Djeluje tako da dehidrira biljke, stoga je ključno štedljivo koristiti sol kako biste izbjegli zaslanjivanje tla, jer prekomjerna uporaba soli može negativno utjecati na tlo i okolne biljke. Preporučuje se posipanje male količine soli izravno na korov.

Izvor: Dom i dizajn