Prema klasičnim definicijama poduzetništvo je sposobnost da se pokrene i vodi određeni poslovni pothvat, s odgovarajućim sredstvima odnosno kapitalom, koji je skopčan s većom ili manjom neizvjesnošću i rizikom.

Osnovne karakteristike koje čine bit poduzetništva su nemir, imaginacija, dinamika, latentna težnja za uspjehom, mašta, neizvjesnost, sposobnost, moral, motiviranost, samouvjerenost i borbenost.

Upravo ta borbenost, ali i želja za ostankom u rodnome kraju i na svome ognjištu, dio je života Dragana Baketarića i njegove obitelji. Ideju pretvoriti u realnost nikada nije lako, posebno ne u vremenu i okruženju u kojemu su investicije u poduzetništvu minorne, neznatne.



Unatoč tomu, ipak je potrebno posvetiti pozornost onim ljudima koji se odluče na ulaganje i svojim novcem, radom i znanjem otvaraju nova radna mjesta.

Nova radna mjesta

Upravo s ciljem zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, ali i obogaćivanja jedne cjelokupne gastronomske ponude na Ramskome jezeru, Dragan je krenuo u izgradnju i uređenje restorana, odnosno objekta, koji će po njegovim riječima, imati sve one kvalitetne odlike jednoga restorana, kroz sav sadržaj i gastronomsku ponudu raznih vrsta jela i slastica.

Isto tako, poznajući njegovu suprugu Gordanu, vrsnu domaćicu i kuharicu raznih jela i slastice, sigurni smo da će i njeni recepti naći svoj dio u ponudi ovoga objekta.

Ideja ovoga čovjeka, uz potporu cijele obitelji, lagano se privodi kraju. Hvale je to vrijedan projekat. No i ne čudi to niti malo, jer svi oni koji ga imalo poznaju, znaju da je to radnik čovjek, predan svome poslu, borac.

Mlada obitelji koja se ne plaši budućnosti

Ova mlada ramska obitelj ne plaši se sutrašnjice. Jako dobro su upoznati sa svakom vrstom posla. Ne boje se ''zasukati rukave'' i krenuti u susret svakome izazovu.



Dragan će sa svojom obitelji ustrajati u svojoj namisli. Veseli nas njegov polet, predanost ideji i želja da je ostvari. Kada netko s toliko entuzijazma kreće u jedan novi projekt, ne možete očekivati ništa manje od uspjeha. Veseli i činjenica da Dragan u svojoj namisli ima i podršku ljudi oko sebe, od uže i šire obitelji do prijatelja i poznanika.

Planirano otvaranje ovoga objekta zakazano je za subotu 10. srpnja 2021.

Od srca, cijeloj obitelji Baketarić, želimo zdravlje i svako dobro, te da uskoro svi zajedno uživamo u spoju gastronomskih i prirodnih ljepota naše Rame.

Franjo Iličić / www.rama-prozor.info