Zadnjih sedam minuta Hrvatska je igrala s igračem manje zbog isključenja kapetana Filipa Mrzljaka koji je, nakon opasnog starta, dobio izravni crveni karton. No, svojim je startom ozlijedio suparničkog igrača, a kako je BiH već obavila sve izmjene, svaka je reprezentacija susret okončala s deset igrača.

''Bili smo bolji i kontrolirali utakmicu, no bilo je vidljivo da su gosti istrčali bez opterećenja, a naši su imali olovnu kuglu oko noge znajući da moraju i pobijediti, te da ta pobjeda mora biti sa što većom razlikom. Idemo na Euro, no nije to kraj. Želimo u Estoniji napraviti dobar rezultat, izboriti Svjetsko prvenstvo'', kazao je šef stručne komisije HNS-a Romeo Jozak.

I dok su naši igarači slavili na terenu, pa pjevali u svlačionici, Dinko Jeličić je otpuhivao dimove olakšanja. Uspio je odvesti reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Vjerojano mu je opterećenje bilo i to što je bio pred punom zapadnom tribinom, oko 1000 ljudi je došlo vidjeti mlade hrvatske nade. A na toj tribini, točno unad izbornika Jeličića sjedili su brojni uglednici, kao Zorislav Srebrić (koji je dobacio - sad možete pisati o lošem savezu kad su nam dvije reprezentacije na Euru), Davor Šuker, Zdravko Mamić, te brojni nogometni treneri.

U drugoj utakmici naše skupine Gruzija je u Velikoj Gorisi pobijedila Austriju sa 2:1. (Agencija VLM)