Viber je aplikacija koja je odavno osvojila ljubav svojih korisnika, ali nisu svi upoznati sa svim njenim funkcijama. Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, evo kako ćete to učiniti.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži: Uđite u "Podešavanja" – "Privatnost" i isključiti status "Na mreži". Čak, i ako uđite u Viber o tome nitko neće saznati.

2. Sakrijte status o pregledu poruka: Da pošiljaoc poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u "Podešavanja", izaberite opciju "Obavještenja" i skinite je sa opcije "Prikaži pregled poruke"

3. Ne preopterećujte memoriju telefona: Glasovne poruke iz chatova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje je obrisati ih. Uđite u "Podešavanja" – "Mediji" i kliknite na "Obriši glasovne poruke".

4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika: Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, uđite u "Podešavanja" – "Privatnost" i uklonite sa "Prikaži svoju sliku". Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće vidjeti vašu sliku.

5. Uklonite status "Koristi aplikaciju": Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinkronizirane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u "Podešavanja" – "Privatnost" i isključite opciju "Koristi aplikaciju".

6. Stavite lozinku: Ako ne želite da neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam messanger nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kojem App Storeu i instalirati ga za par minuta.

7. Instalirajte Viber na svoj računar: Još jedan koristan savjet u vezi korištenja ove aplikacije – dopisujte se sa drugim korisnicima Vibera preko svog računara. Jednostavno, instalirajte ga na svoj računar.