Jedan od junaka blistave pobjede hrvatske reprezentacije protiv svjetskog doprvaka Argentine bio je Ante Rebić (24).

Upravo je njegovim golom u 53. minuti Hrvatska povela. Napadač Eintrachta iskoristio je 'poklon' argentinskog vratara Willyja Caballera i volejem sa osam-devet metara pogodio mrežu.

Do kraja utakmice među strijelce su se upisali i Luka Modrić (80), te Ivan Rakitić (90+1).

"Drago mi je što sam zabio taj pogodak. Ovo mi je, uz slavlje protiv Bayerna u finalu njemačkog kupa, najveća pobjeda u karijeri", kazao je Rebić, javlja Hina.

Premda je možda mogao primiriti loptu i onda pucati, Rebić je hrabro opalio i postigao jedan od ljepših golova na dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Raspalio bih opet iz prve. Niko Kovač mi je rekao da ne kompliciram i da igram jednostavno i da ću tada biti najbolji", kazao je sa smiješkom. Nekoliko trenutaka prije nego što je zabio pogodak, Rebić je dobio nezgodan udarac po stopalu i trebao je izaći van.
 

"Iskreno, nije mi niti jasno kako sam istrčao kontru i kako sam udario loptu. Odmah iza toga sam morao izaći, jer više nisam mogao. Previše me boljelo stopalo", kazao je. Otkrio je kako je dobio udarac na centru kada ga je pokupio Gabriel Mercado.

"Stopalo nija baš najbolje, morat ćemo obaviti snimanje pa ćemo vidjeti."

Za mnoge Rebić je jedno od otkrića turnira, posebno je oduševio argentinske novinare koji su se pitali odakle se on stvorio, javlja Hina. "Možda sam otkriće za one koji me nisu pratili. Već drugu godinu igram dobro i sam sebi nisam iznenađenje."

Sve je oduševila borbenost i zalaganje hrvatskih igrača koji su izgarali na terenu do posljednje sekunde utakmice. "Svi igrači koji su ovdje su unutra i koga god izbornik stavi u igru neće pogriješiti. Branimo se svi sa sto posto što se i vidi, jer još nismo primili pogodak na turniru, a igrali smo protiv dvije odlične ekipe." Uoči utakmice najviše se strahovalo od Lionela Messija, no argentinski 'čarobnjak' je protiv Hrvatske ostao bez čarolije.

"Od igrača protiv kojih sam do sada igrao najviše me oduševio Neymar. Messija protiv nas i nisam previše vidio", dodao je. Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Hrvatska - Argentina Rebić je na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu zaradio crveni karton u susretu protiv Meksika. Isključio ga je Uzbekistanac Ravšan Irmatov, koji je sudio i ogled protiv Argentine.

Mladi hrvatski napadač imao je velikih prigovora na njegovo suđenje. "Mislim da su gospoda zalutali na prvenstvo. Uopće nisu imali osjećaj za igru. Iskreno, želio bih da nam više ne sude." Rebića su razočarali i Argentinci svojim ponašanjem, 'stalno su plakali i padali'.

"Jako mi je žao zbog toga. Bilo mi je drago što ćemo igrati protiv Argentine i što ćemo se nadigravati, ali nisu se pokazali u sportskom duhu. Trebao je to biti spektakl. Mi smo pobijedili, a što se tiče muške igre, to je za njih očito strani pojam." Rebić je nakon utakmice dobio niz pohvala i čestitki sa svih strana. Javio se i bivši hrvatski izbornik Niko Kovača koji ga je vodio u Eintrachtu, javlja Hina.

"Dobio sam mnoštvo poruka, nisam još stigao niti sve pročitati. Svima se zahvaljujem na podršci", poručio je na kraju.