Nakon što je utakmica Real Madrida i Celte odgođena zbog oštećenog stadiona, čelnici Kraljevskog kluba su bili toliko ljuti da su zaprijetili istupanjem iz španjolske La Lige, a predsjednik Florentino Perez razmišlja o formiranju nove europske lige, odnosno europske Super Lige.

Prema pisanju Marce, Perez je veoma ljut nakon što je otkazana utakmica zbog štete koju je pretrpio stadion Celte u oluji. On ne smatra kako je otkazivanje prvobitnog termina utakmice dio urote protiv Reala iako će Kraljevi morati odigrati dvije utakmice više u odnosu na Barcelonu, ali vjeruje kako La Liga nije u stanju riješiti problem, prenosi Klix.ba

Ako bi Real izašao iz lige, to bi donijelo krizu u Nogometnom savezu Španjolske, ali i probleme za UEFA-u.

Najveći talijanski klubovi su itekako zainteresirani za projekt europske Super Lige, tako da će se rado pridružiti Realovom projektu.

Što se tiče engleskih premijerligaša, oni bi radije podržali izmjene Lige prvaka nego potpuno novu ligu. Međutim, ta opcija nije isključena.

UEFA bi također imala izbor podržati Super Ligu te postavi pravila ili se usprotiviti i krene u rat s najvećim klubovima na kontinentu.

Član La Lige Alaves je također nezadovoljan zbog odgađanja utakmice, jer ovaj klub igra protiv Celte drugu utakmicu polufinala Kupa kralja u srijedu nakon samo tri dana odmora od pobjede nad Sportingom iz Gijona.