Luka Modrić (38) je nakon 12 godina, čini se, na odlasku iz Reala. Legenda i jedan od najboljih veznjaka u povijesti kluba degradiran je među rezerve, što se vidjelo i na uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga. Iako je Ancelotti igrao s čak pet veznjaka, u prvom sastavu nije bilo mjesta za maestra sredine terena.

Zato su u studiju CBS Sportsa govorili o tome kako se Real rješava velikana. Thierry Henry je komentirao: "Realu se mora priznati da zna graditi momčad tako da zadrži dio stare garde i ojača je odličnim mladim igračima. Točnije, Real najbolje zna kada se riješiti važnih igrača. Pri tome ne mislim na igrače kojih se logično riješiti. Ne, nego kako su se na vrijeme riješili onih koji su bili na vrhuncu: Cristiana Ronalda, Casemira, Ozila, Varanea...
 


Pogledajmo posebno slučaj trojke Modrić, Kroos, Casemiro. Real je prije dvije godine prodao najmlađeg od trojice, Casemira, koji je tada imao 30 godina. Logično se zapitati: zašto su prodali najmlađeg od njih? Zato što su točno ocijenili da će dvojica koji su pošteđeni biti pravi mentori za prihvat i odgoj mladih. I zato im se mora odati priznanje što su se riješili igrača dok su još bili sjajni za momčad."