Sljedećeg utorka utakmicom europskog Superkupa protiv Seville u norveškom Trondheimu, službeno počinje nova sezona Real Madrida. U posljednjoj provjeri u sklopu američke turneje i International Champions Cupa europski je prvak pobijedio minhenski Bayern s 1:0 pogotkom Danila u 79. minuti na asistencijiu mladog Odegaarda.

Tako je u New Jerseyju učenik pobijedio učitelja, ako tako možemo nazvati odnos Zinedinea Zidanea koji je sjedio na klupi uz Carla Ancelottija dok je ovaj vodio Real.

Francuz je u prvih 11 po prvi puta na pripremama ubacio trojac koji se nešto kasnije priključio momčadi. Uz Sergija Ramosa i Jamesa Rodrigueza zaigrao je naš Luka Modrić, dok je Karim Benzema upitan za nastup protiv Seville zbog ozljede. Bale, Pepe i Kroos priključit će se momčadi tek u Madridu i Zidane smatra kako oni neće biti spremni za prvu utakmicu sezone sljedećeg utorka. Naravno, kao ni ozlijeđeni Ronaldo.

''Benzema će biti s nama i vidjet ćemo u kakvom će biti stanju. Bolje je, ali vidjet ćemo u subotu. Bale, Kroos i Pepe vjerojatno neće biti spremni za Sevillu'', rekao je Zidane nakon pobjede protiv Bayerna u kojoj je napravio čak devet izmjena u drugom dijelu (ušao i naš Kovačić).

Real je tako od prve minute zaigrao u sljedećem sastavu:

Casilla – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modrić – Lucas Vasquez, James, Isco – Morata

Madridski su mediji zabrinuti što Morata ne zabija, a hvale Isca i mlade nogometaše koji su ušli u drugom dijelu. Već smo pisali kako Marca Asensija mnogi vide kao najvećeg pobjednika priprema te kako je favorit domaćih medija. Zidane će ga nakon ovakvog pritiska definitivno ostaviti u momčadi za ovu sezonu, naročito nakon odlaska Jesea u PSG.

Benko ušao, Crnički ostao na klupi

Bayern je pak igrao bez mnogih zvijezda s Eura, ali nije imao Ancelotti lošu momčad na raspolaganju.

Ulreich – Rafinha, Feldhahn, Javi Martinez, Alaba – Xabi Alonso, Lahm, Vidal, Thiago Alcantara, Juan Bernat – Green

Nedostajalo je Talijanu puno više igrača nego Zidaneu, pa smo Lahma vidjeli u veznom redu odnosno na desnom krilu. Za razliku od protivnika, napravio je samo tri izmjene, a jedna od njih bio je i mladi njemački Hrvat Fabian Benko.

Zanimljivo, na klupi je sjedio i 18-godišnji Mario Crnički, mladić koji je prošao sve mlade uzraste Bayerna, ali i zaigrao za U-19 hrvatsku reprezentaciju (za razliku od Benka). Napadač rođen u Munchenu ovaj put nije dobio priliku, ali ga je Ancelotti koristio na nekoliko utakmica ovih priprema.