Real je dominirao od početka meča, a vodstvo je preuzeo već nakon 8 minuta susreta kad je Benzema pogodio. Carvajal je ubacio s desne strane, igrači Kashime su izbili loptu do Modrića na vrhu kaznenog prostora. Hrvat je šutirao, vratar Sohagata je obranio, ali lopta je došla do Benzeme koji pogađa za vodstvo Reala.

Kashima se potom otvorila i u nekoliko navrata igrači japanskog prvaka su pokušali iz daljine, ali nisu bili precizni.

Minut prije kraja poluvremena Kashima je izjednačila. Veliku grešku Realove obrane na čelu sa Varaneom iskoristio je Shibasaki koji je pogodio za 1:1.

Veliki preokret viđen je u 54. minuti. Nakon još jedne greške Realove odbrane, tačnije Ramosa, Shibasaki sa 20 metara ljevom nogom pogađa mrežu slabo postavljenog Navasa. Slavlje Japanaca trajalo je samo pet minuta. Nakon što je Yamamoto skrivio penal nad Lucasom, siguran s bijele točke bio je Ronaldo.

Tri minute prije kraja meča Kashima je mogla doći do pobjede. Nakon greške Carvajala sa 25 metara snažno je šutirao Messias, ali je Navas obranio. Samo minut kasnije Navas je još jednom spasio gol Reala.

U 90. minuti susreta sudac Sikazwe iz Zambije je donio skandaloznu odluku. Nakon što je Ramos faulirao Kanazakija na sredini terena Sikazwe je pošao pokazati žuti karton, ali kad je shvatio kako će to biti druga javna opomena kapetanu Reala, odnosno isključenje, promijenio je odluku i dopustio igraču nastavak susreta.

U produžetku je Real postigao je dva gola za naslov. Najprije je u 97. minuti Benzema sjajno asistirao Ronaldu koji šalje loptu kroz noge vrataru Kashime.

Suzuki je u 101. minuti mogao ponovno poravnati rezultat, ali je glavom pogodio prečku.

Taj promašaj je kaznio Ronaldo u104. minuti kada je iskoristio sjajnu asistenciju Kroosa i zakucao loptu pod prečku za 4:2 i svoj hat-trick.

Realu je ovo drugi naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što je 2014. u završnici nadigrao San Lorenzo s 2:0.