Real Madrid obranio je titulu svjetskog klupskog prvaka. U finalu je bio bolji od Gremija s 1:0 pogotkom Cristiana Ronalda iz slobodnog udarca. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Luka Modrić koji je pogodio vratnicu i poput quarterbacka fantastično kontrolirao Realove napade.

Treći put u svojoj povijesti Real Madrid osvojio je naslov svjetskog klupskog prvaka kojima pridružuje i tri naslova interkontinentalnog prvaka kao preteču ovog natjecanja koje se održava svake godine od 2005. godine.

Madriđani su se tako izjednačili s Barcelonom koja također ima tri titule, ali za razliku od Barcelone koja je jednom poražena u finalu, 2006. godine od Internacionala (1:0), Madriđani su u svakom nastupu otišli do kraja i osvojili trofej.

Ove godine u očekivanom finalu igrali su protiv brazilskog Gremija koji je bio hendikepiran neigranjem svoje prve zvijezde Arthura, igrača kojeg želi upravo Real i Španjolci nisu imali težak posao, navodi Sportnet.hr.

Kao i u polufinalu protiv Al Jazire, Madriđani su se propisno ispromašivali i zahvaljujući svojoj nepreciznosti do kraja su strepili za rezultat i nisu mogli mirno odraditi završnicu.
 

U prvom poluvremenu Madriđani su dominirali, ali izuzev pokušaja vrlo raspoloženog Luke Modrića i Cristiana Ronalda, nisu imali ozbiljnije prijetnje prema Marcelu Groheu.

U nastavku susreta Real je vrlo brzo poveo. U 53. minuti dosuđen je slobodni udarac na 20-ak metara od gola Grohea, loptu je uzeo Ronaldo i kroz živi zid zabio za vodstvo. Odličan udarac Ronalda, ali i velika pogreška igrača u živom zidu koji su otvorili put lopti prema golu.

Deset minuta kasnije i Modrić je mogao biti među strijelcima. Luka je odlično gađao suprotni kut, Grohe je malo dirao loptu, ali dovoljno da je skrene u vratnicu i spriječi pogodak.

U završnici se Grohe istaknuo s dvije velike obrane pokušaja Ronalda i Balea, a Madriđani su ubrzo proslavili zasluženu, ali mora se reći i potpuno očekivanu titulu svjetskih klupskih prvaka.

Modrić je odradio svih 90 minuta i to jako dobro te još jednom bio jedan od ključnih igrača Zidaneove momčadi. Na kraju je proglašen za najboljeg igrača utakmice, ali i čitavog turnira.

A da je nagrada otišla u prave ruke najbolje oslikava detalj punih tribina i skandiranje “Luka, Luka, Luka”. Što reći nego “Bravo Luka majstore najveći”.

jabuka.tv