Prema pisanju Marce, Real Madrid je rezervirao 200 milijuna eura kako bi idućega ljeta doveo Neymara u svoje redove. Osim ako ih ozljede na to ne natjeraju, Los Blancosi u siječnju ne namjeravaju ''ići u kupovinu', a od zimskog prijelaznog roka moći će računati na usluge Viniciusa Juniora, mladog Brazilca kojega su ljetos kupili kao jednu od dugoročnih investicija u mlade talente.

Kraljevski klub pomno analizira kretanja na tržištu i statuse pojedinih vrhunskih igrača, tražeći pogodan moment za dovođenje Neymara koji bi uz Ronalda bio udarna snaga Reala u narednim sezonama, a nakon silaska sa scene slavnog Portugalca, Neymar bi bio glavnom zvijezdom kod Madriđana. Analiza Reala kaže kako nema smisla ni potrebe potrošiti 150 milijuna eura na dobrog, ali ne i vrhunskog nogometaša. Stoga žele dovoditi samo najbolje formirane igrače, kao i mlade talente kao zalog za budućnost.

Ljetos je Real pokušao dovesti Kyliana Mbappea, ali roditelji francuskog talenta nisu vidjeli interes u takvome transferu, te je i ovaj igrač na koncu, kao i Neymar, završio u redovima PSG-a. Neymar je sada glavna meta, po svemu sudeći će ga pokušati dovesti od sezone 2019/2020, ukoliko im to ne uspije već sljedećeg ljeta. Brazilac je proteklih dana poricao bilo kakve probleme s trenerom Unai Emeryjem i sa svojim suigračima, a Emery želi zadržati u redovima francuskog kluba igrače koji mu mogu pomoći da osvoji toliko željeni naslov pobjednika Lige prvaka.

Real Madrid pak ima novce za Neymara, čak i kad se računa da bi ga čitav posao stajao gotovo pola milijarde, jer pored transfera u rangu vrijednosti od 200 milijuna, tu su njegove godišnje plaće i bonusi. Ali, kraljevski klub to vidi kao ulaganje u posao, a ne kao ogroman trošak. Jer marketinški je Neymar itekako plodonosan, baš kao što je to svih ovih godina bio i Ronaldo. Mnogi su skloni tvrditi kako je Ronaldov uspjeh više rezultat dobrog marketinga nego nogometne vještine i talenta.