Vjerojatno bi se neka druga reprezentacija do sada vratila kući, rezultatski raspala, ali Portugal funkcionira. Izboreno je četvrtfinale, slijedi duel protiv Maroka. Mnogi ih već sada, a posebno nakon utakmice protiv Švicarske u polufinalu. Uz sve probleme koji su vezani za najveću zvijezdu Cristiana Ronaldo.

Ronaldo se prvo "zakačio" s izbornikom nakon što je zamijenjen u susretu protiv Južne Koreje. Nakon toga je završio na klupi, pa nije želio trenirati s igračima koji imaju manju minutažu, nije slavio sa suigračima nakon Švicarske. Tijekom jučerašnjeg dana se pisalo o tome kako je želio napustiti kamp reprezentacije, pa su te natpise demantirali, izbornik, sm Ronaldo, međutim sada se opet govori kako svemu tome ipak ima i malo istine.

"Portugalski nogometni savez demantirao je vijest da je Cristiano Ronaldo prijetio da će da napustiti reprezentaciju tijekom Svjetskog prvenstva kada je saznao da neće biti u startnoj protiv Švicarske," piše u tekstu Recorda i dodaje:

"Potvrđujemo informacije objavljene danas iz više izvora. Razgovor Fernanda Santosa i Cristiana Ronalda večer uoči utakmice sa Švicarskom bio je vrlo buran, a izbornik reprezentacije dopustio mu je odlazak. Razgovor se nastavio, ali se igrač povukao, shvativši da sada nije najbolje vrijeme za tako veliki raskol."