Druga izborna jedinica bila je dosta napeta, što se moglo vidjeti već i u samoj izbornoj kampanji kada je zaiskrilo između Gordana Jandrokovića i Nine Raspudića, obojica prvi na listama svojih stranaka, HDZ i Most.

Raspudić je napao Jandrokovića da je na zadnjim izborima osvojio samo 808 preferencijalnih glasova, a u sprdanje sa Jandrokovićem se uključila i supruga Nine Raspudića, Marija Selak Raspudić.

Izjavila je kako je njezin suprug Jandrokovićeva najveća noćna mora i pozvala ga je da se stavi na posljednje mjesto na izbornoj listi pa preko preferencijalnih glasova izbori za ulazak u Sabor, ali nakon izbrojanih glasova, Jandroković premoćno izlazi kao pobjednik po preferencijalnim glasovima u drugoj izbornoj jedinici.

Nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta, Jandroković je završio na respektabilnih 17.364, dok je Nino Raspudić dobio puno manje - 8.041. Druga izborna jedinica je bila zanimljiva i zbog ostalih kandidata koji su borili za preferencijalne glasove. Tamo je sreću kod birača tražio Miroslav Škoro i nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta dobio 13.225 glasova, te Milan Bandić kojemu je ta jedinica tradicionalno uvijek bila naklonjena, ali ne i ovaj put.

Bandić je nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta osvojio tek 1.789, a puno više od njega, pa čak i od Nine Raspudića osvojio je SDP-ov Rajko Ostojić - 10.322, piše 24sata.