Zastupnik MOST-a Nino Raspudić govorio je u Hrvatskom saboru o islamističkom terorizmu i mudžahedinima koji su ratovali u BiH.

Islamistički teror u BiH prisutan je u kontinuitetu. Godine 1996. bombe su bile postavljene pod katoličke crkve u Bugojnu. U Mostaru je 1997. godine izveden veliki teroristički napad, a te iste godine spriječen je i atentat na Papu u Sarajevu.

Godinu dana poslije ubijena su dva hrvatska policajca povratnika u Travnik, a 1999. bombom u automobilu ubijen je zamjenik ministra unutarnjih poslova Leutar s indicijama da je atentat izvela ista islamistička skupina povezana s djelom bošnjačke političke vrhuške.

Najpotresniji primjer takvih događaja jest ubojstvo povratničke obitelji iz Konjica, no to nažalost ne označava i kraj takvih aktivnosti. Islamski teroristi nisu napadali samo kršćane nego i institucije BIH čemu svjedoči napad na policijsku postaju u Bugojnu 2010., a napadnuto je i američko veleposlanstvo u Sarajevu, objavio je Raspudić na Facebooku uz video cijelog govora.