Utakmicom između domaće reprezentacije Francuske i Brazila u Nantesu u srijedu počinje 25. svjetsko prvenstvo za rukometaše.

Prvenstvo će biti održano u osam gradova: Lilleu, Parizu, Nantesu, Montpellieru, Albertvilleu, Rouenu, Metzu i Brestu. U četiri skupine sudjelovat će ukupno 24 reprezentacijee (šest u svakoj skupini) od kojih prve četiri nastavljaju natjecanje u osmini finala knockout faze, dok ostali razigravaju za pozicije od 17. do 24. mjesta.

Uz reprezentacije Francuske i Brazila u skupini ! (Nantes) još će igrati Poljska, Rusija, Norveška i Japan, skupinu B (Metz) čine Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola, u skupini C (Rouen) su Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile i Saudijska Arabija, a u skupini D (Pariz) Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina.

Naslov prvaka branit će Francuska, koja se, uz olimpijskog prvaka Dansku i europskog prvaka Njemačku, ubraja u prve favorite natjecanja.

U uži krug kandidata za medalje spadaju Španjolci i Hrvati, dok ”iz sjene” mogu iznenaditi Norvežani, Islanđani, Šveđani i Mađari.

U osminu finala plasirat će se po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine, a križaju se skupine A i B te C i D.

Utakmice osmine finala će se igrati u Montpellieru, Albertvillu, Parizu i Lillu, gdje će biti odigrane i četvrtfinalne utakmice. Polufinalni susreti, utakmica za treće mjesto i finale će biti odigrani u pariškoj ”AccorHotels Areni”.